Ingredience: | |||||
ovesná mouka (či na jemno rozmixované ovesné vločky) | 75 g | mandlová mouka | 75 g | karob | 30 g |
krupicový cukr + 1 lžíce navíc | 60 g | máslo | 150 g | vejce | 2 ks |
hrušky | 2 ks | prášek do pečiva (bez fosfátů) | 1 lžička | sůl | špetka |
nasekané pekanové ořechy | na posypání |
Začala jsem trošku experimentovat při pečení s alternativními moukami a ochucovadly, protože za pár let se jich objevilo strašně moc a já zjistila, že většinu z nich nejenom neumím používat, ale ani je neznám. Akorát bych potřebovala, aby šly koupit v nějakém menším množství, protože takovýho půl kila karobu budu mít doma hodně dlouho. Ne vždycky se mi to teda podaří (nedávno například polovina jedné buchty letěla do koše, protože byla zkrátka nijaká a plný plech jsme skutečně zpracovat nezvládli). Ale tenhle ořechový koláč s karobem, hruškami a křupavými pekany, ten si určitě ještě zopakujeme.
Troubu předehřejte na 180°C. Prošlehejte vejce s cukrem, a když zesvětlají a nabudou na objemu, zašlehejte po částech změklé máslo. Suché ingredience smíchejte v misce a pomalu přimíchejte k vejcím. Vlijte do formy vyložené pečícím papírem, poklaďte na tenko nakrájenými hruškami, které posypte zbylou lžící cukru. Nakonec posypte pekany a pečte nějakých 40 minut (otestujte špejlí).
Dobrou chuť!
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI