Nejprve si připravíme malinové želé.
Do kastrůlku si dáme maliny, přidáme cukr a přelijeme čtvrt litrem vody,
přivedeme k varu a provaříme cca 5 minut.
Po provaření směs rozmixujeme ponorným mixerem a odendáme si 3/4,
které použijeme na želé a zbytek použijeme na malinový přeliv.
Ve vedlejším kastrůlku si připravíme želatinu podlé návodu na sáčku.
Jen malinká změna, na množství vody, které je uvedené v návodu na 1 sáčku použijeme dva sáčky želatiny.
Takto připravenou želatinu smícháme s částí připravených provařených malin a hned teplé nandáme do skleniček a necháme důkladně vychladit.
Dále si připravíme straciatellový krém.
Do nádoby si přesijeme 1 lžíci moučkového cukru
a společně se smetanou ke šlehání vyšleháme.
Poté ještě vešleháme kelímek mascarpone a dáme do skleniček na malinové želé.
Následuje vrstva rozlámaných oreo sušenek,
na které dáme ještě do každé skleničky 2 lžičky malinového džemu.
Nakonec si smícháme zbylé provařené maliny s tvarohem a tekutější směs nalijeme jako konečnou vrstvu dezertu.
Ozdobíme oreo sušenkou, malinou, lístkem meduňky a můžeme ještě zalít malinovým topingem.
V dezertu se snoubí svěží chuť malin s jemnou smetanou a hořkou čokoládou a navzájem se krásně doplňují, takže si přijde na své opravdu každý.