Ingredience: | |||||
polotučné mléko | 2 hrnky | cukr (med) | 1 hrnek | dětská krupička | 1 hrnek |
olej / máslo | 1/3 hrnku | strouhané ořechy / mandle | 1 hrnek | hrozinky v rumu | 1/2 hrnku |
sekané sušené ovoce | hrst |
Vyzkoušejte recept na skvělý krupicový dezert. Nejlépe chutná, když je pořádně vychlazený.
Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu.
Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z plotýnky.
V pánvi rozpustíme máslo (nebo zhřejeme olej) a přisypeme krupici s mletými nebo sekanými oříšky. Za stálého míchání krupici pražíme, dokud trochu nezezlátne (trvá to asi deset minut).
Ke krupici po částech přidáváme mléko a promícháváme, aby nevznikly hrudky. Pak mícháme, dokud se směs nezmění v hmotu připomínající svou konzistencí velmi hustou krupicovou kaši – viz obrázek. Kdo má rád hrozinky a sušené ovoce, přimíchá je do hotové směsi.
Připravené menší mističky vymažeme olejem a naplníme krupicovou směsí. Necháme vychladit a pak skladujeme v ledničce, nám ale halva moc chutná i teplá.
Můžeme podávat posypané praženými oříšky a mandlemi, posypané čokoládou, zkrátka podle toho, jak má kdo mlsný jazýček :-)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI