Ingredience na korpus: | |||||
vejce | 4 ks | třtinový cukr | 4 pol. lžíce | hladká mouka | 80 g |
jedlá soda | 1 čaj. lžička | olej | 3 pol. lžíce | caro káva nebo kakaa | 40 g |
Na bílou náplň: | |||||
bílý jogurt | 250 ml | zakysaná smetana | 2-3 ks | cukr moučka | 180 g |
vanilkový cukr | 2 ks | smetana ke šlehání | 250-300 ml | ztužovač Dr. Oetker | 1 a 1/2 sáčku |
jahody | 1 velká hrst | maliny | 1 velká hrst | ||
Na ozdobení: | |||||
čerstvá meduňka | 1 větvička | šlehačka "domácí" | 1 ks |
Nejprve si zaděláme na korpus.
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme cukr, postupně olej a ušleháme vše pěkně do pěny.
Přidáme Caro – sypkou kávu nebo kakao. Smícháme a nalijeme do kulaté dortové formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali moukou nebo nalijeme do formy s pečícím papírem.
Pečeme na 170 stupňů po dobu cca 15 minut. Zkoušíme špejlí.
Dáme na mřížku vychladnout.
Náplň:
V míse metličkou smícháme bílý jogurt, zakysanou smetanu s oběma druhy cukrů.
Mezitím vyšleháme šlehačku a dáme ji do krátce do ledničky.
Připravíme si želatinové ztužovače podle návodu dr. Oetkera.
Směs s jogurty poté smícháme se šlehačkou a se ztužovačem.
Do této lehké směsi v mícháme pokrájené letní ovoce. My jsme si připravili jahody a maliny.
Dáme do chladu nejlépe přes noc a ráno je dort úplně nejlepší.
Děti dort mají rády a my ho milujeme samozřejmě též.
pokud nemáte zrovna jahody s malinami, použijte sezónní ovoce dle možností, chutí nebo vaší zahrádky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI