Ingredience: | |||||
třtinový cukr | 5 lžic | horká voda | 4 lžíce | mleté lískové oříšky | 1 lžíce |
vejce | 4 ks | polohrubá mouka | 6 lžic | jedlá soda | 1 lžička |
olej | 2,5 lžíce | ||||
Krém: | |||||
měkké tvarohy | 2 ks | smetana Dr. Oetkera + mléko dle návodu | 1 ks | kůra z 1 pomeranče (limetky) | dle chuti |
šťáva z 1 pomeranče (limetky) | dle chuti | jahody | 400 g | vypeckované třešně | 200 g |
sirup agáve (rýžový sirup) | 1 lžíce | ||||
Studená omáčka na přelití: | |||||
jahody | 6 ks | třešně | 4 ks | cukr | dle potřeby |
Léto a k němu patří osvěžující moučníky, zmrzliny a jiné dobroty. Tak si pojďme jeden osvěžující dezert upéct.
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.
Těsto nalijeme na plech (nebo formu) s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí.
Tvaroh ušleháme se šťávou a kůrou, vmícháme ušlehanou smetanu dr. Oetkera a cca 200 g jahod a vypeckovaných třešní. Krémem potřeme vychladlý upečený korpus. Dozdobíme omytým ovocem.
Pár jahod a třešní jsem si umixovala s cukrem a dala do chladu až na druhý den. Při podávání moučníku jsem řezy polila touto studenou omáčkou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI