Ovesná kaše s karobem zpět

Ingredience:
ovesné vločky dle potřebyvoda dle potřebyoříšky dle chuti
semínka dle chutijablko1/2 ksrozinky dle chuti
kokos1 lžičkaskořice špetkakarob dle chuti
ovesné vločky dle potřeby, voda dle potřeby, oříšky dle chuti, semínka dle chuti, jablko 1/2 ks, rozinky dle chuti, kokos 1 lžička, skořice špetka, karob dle chuti

Příprava

Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník.

Velmi jednoduchá snídaňová kaše. Do vody dáme ovesné vločky, nasekané ořechy, semínka, rozinky, na hrubo nastrouhané jablko a kokos. Pokud chceme dosladit, použijeme melasu. Všechny suroviny přivedeme k varu a necháme provařit. Odstavíme z plamene, vmícháme skořici a karob (místo kakaa).

Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník. Karob není tak tučný jako kakao a obsahuje řadu minerálů, vitamínů a je přírodním zdrojem aminokyselin a vlákniny. Představuje tedy vhodnou náhražku mléčné čokolády, kterou mohou i alergici na mléčné výrobky, která tvoří bohatý zdroj živin i pro nealergiky. 

2013-11-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI