Ingredience: | |||||
ovesné vločky | dle potřeby | voda | dle potřeby | oříšky | dle chuti |
semínka | dle chuti | jablko | 1/2 ks | rozinky | dle chuti |
kokos | 1 lžička | skořice | špetka | karob | dle chuti |
Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník.
Velmi jednoduchá snídaňová kaše. Do vody dáme ovesné vločky, nasekané ořechy, semínka, rozinky, na hrubo nastrouhané jablko a kokos. Pokud chceme dosladit, použijeme melasu. Všechny suroviny přivedeme k varu a necháme provařit. Odstavíme z plamene, vmícháme skořici a karob (místo kakaa).
Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník. Karob není tak tučný jako kakao a obsahuje řadu minerálů, vitamínů a je přírodním zdrojem aminokyselin a vlákniny. Představuje tedy vhodnou náhražku mléčné čokolády, kterou mohou i alergici na mléčné výrobky, která tvoří bohatý zdroj živin i pro nealergiky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI