Ovesná kaše s kešu máslem a karamelizovanými banány zpět

Ingredience:
"mléko" z kešu jader500 mljemné ovesné vločkycca 90 - 100 gkešu máslo3 lžíce
javorový sirup4 lžícekakaové zlomky + na ozdobu1 lžícsůl špetka
velký banán1 ksmáslo1 lžícecukr1 lžička
maliny hrstlibovolný posyp na ozdobu dle chuti
"mléko" z kešu jader 500 ml, jemné ovesné vločky cca 90 - 100 g, kešu máslo 3 lžíce, javorový sirup 4 lžíce, kakaové zlomky + na ozdobu 1 lžíc, sůl špetka, velký banán 1 ks, máslo 1 lžíce, cukr 1 lžička, maliny hrst, libovolný posyp na ozdobu dle chuti

Příprava

Tentokrát mám pro vás zase po nějaké době recept na zdravou snídani. A toto jídlo je opravdu příkladem toho, že zdravé jídlo může být i chutné. Řekli byste, že ovesná kaše je obyčejná, ale když ji vytuníte ořechovým máslíčkem a navíc přidáte pořádnou dávku oblíbeného ovoce, uvidíte, že i ovesná kaše se může stát hvězdnou snídaní. Když budete mít ještě pár minut času navíc, zkuste přidat i karamelizované banány, jako jsem to udělala já a budete se olizovat až do oběda. Já často připravuji ovesnou kaši metodou nasáknutí vloček v mléce přes noc, ale tentokrát jsem zvolil starou dobrou vařenou variantu. Je o trochu časově náročnější, protože si kaši nemůžete připravit s předstihem už večer, ale pokud máte čas, neváhejte ho do snídaně investovat. Minimálně o víkendu se těch deset minut najde. Co se týká ořechových másel, tak já mám asi nejraději to z kešu jáder, ale z finančních důvodů používám hodně i burákové. Víte, že kešu není ořech v pravém slova smyslu, ale je to jedlá nažka stromu jménem ledvinovník? Kešu jsou velmi zdravé a působí preventivně proti infarktu a dalším kardiovaskulárním nemocem. Takže je určitě doporučuji zařadit do jídelníčku.

Rostlinné mléko zahřejeme v kastrůlku, přilijeme javorový sirup a přidáme kešu máslo, které v mléce důkladně rozmícháme. Přisypeme ovesné vločky, sůl a kakaové zlomky a za občasného míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Mezitím si nakrájíme banán na tlustší plátky. V kastrůlku se silným dnem rozehřejeme máslo (vegani použijí kokosový olej), vsypeme cukr a necháme lehce zezlátnout. Do světlého karamelu pak vložíme banány a krátce opečeme z obou stran. 

Do misky dáme hotovou ovesnou kaši, poklademe banány a malinami a posypeme kakaovými zlomky a další posypkou podle chuti. V případě potřeby můžeme přelít trochou javorového sirupu.

2018-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI