Ovesné skořicové banánové sušenky zpět

Ingredience:
bambucké máslo Purity Vision1 lžícebanán (jeden)100 govesné jemné vločky, případně ovesná mouka150 g
panela, či jiné sladidlo (malým dětem pouze banán) dle chutiskořice2 lžičky
bambucké máslo Purity Vision 1 lžíce, banán (jeden) 100 g, ovesné jemné vločky, případně ovesná mouka 150 g, panela, či jiné sladidlo (malým dětem pouze banán) dle chuti, skořice 2 lžičky

Příprava

Tyto sušenky patřily mezi první, které náš malý jedl a patří mezi oblíbené dodnes, i když už má mlsnější jazýček, říká jim perníčky. Jsou na přípravu velmi snadné a rychlé.

Rozmačkáme banán, přidáme tuk, pomleté ovesné vločky, skořici, sladidlo nebo datlovou pastu, super jsou i sušen rozmixované švestky. V případě, že budeme sladit datlemi či švestkami, bude se měnit poměr ovesných vloček. Stejně tak, pokud budeme volit tekuté sladidlo jako je med či sirupy, poměr vloček musíme upravit. 

Veškeré ingredience spojíme dohromady. Vzniklé těsto vyválíme a vykrojíme požadované tvary. Klademe na plech s pečícím papírem. Když máme hotovo, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 10 minut. Sušenky budou po upečení tvrdší, ale po upečení či do druhého dne budou měkké.

2018-08-14 Dezerty

Poznámka

Je jedno, jaké použijete vykrajovátko, ale musí to být systém vykrojit a vtlačit otisk.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI