Ovesno-žitné lívanečky s borůvkami a jogurtem - i vegan alternativy jogurtu (lze i z pohankové mouky) zpět

Ingredience:
ovesné vločky200 gžitná, špaldová či pohanková mouka hladká3 lžícevejce2 ks
datle či jiné sladidlo či banán hrstrýžovo-kokosové mléko500 mlkypřící prášek bez fosfátů2 - 3 lžičky
koko Ghí či Bio České Ghíčko na potření pánve
Obměna:
ovesné vločky200 - 220 gvlašské ořechy2 - 3 hrstivejce2 ks
banán1 ksskořice1 lžičkažitná mouka jemně mletá3 - 4 lžíce
rýžovo-kokosové mléko500 - 600 mlkypřící prášek bez fosfátů2 - 3 lžičky
Zdobení:
borůvky dle potřebyjablka2 kshruška1 ks
kokosové mléko v plechu REAL dle chutijavorový sirup dle chutičerstvé ovoce na ozdobení - jahody dle chuti
ovesné vločky 200 g, žitná, špaldová či pohanková mouka hladká 3 lžíce, vejce 2 ks, datle či jiné sladidlo či banán hrst, rýžovo-kokosové mléko 500 ml, kypřící prášek bez fosfátů 2 - 3 lžičky, koko Ghí či Bio České Ghíčko na potření pánve, ovesné vločky 200 - 220 g, vlašské ořechy 2 - 3 hrsti, vejce 2 ks, banán 1 ks, skořice 1 lžička, žitná mouka jemně mletá 3 - 4 lžíce, rýžovo-kokosové mléko 500 - 600 ml, kypřící prášek bez fosfátů 2 - 3 lžičky, borůvky dle potřeby, jablka 2 ks, hruška 1 ks, kokosové mléko v plechu REAL dle chuti, javorový sirup dle chuti, čerstvé ovoce na ozdobení - jahody dle chuti

Příprava

Snídaně je základ dne, naše nejoblíbenější jsou lívance na tisíc způsobů. Dnes jsem připravila lívanečky s borůvkami, kterých máme v mrazáku ještě dostatek. Já jsem si je dala s borůvkami a bílým jogurtem a náš malý si pochutnal rovněž na borůvkách, ale místo jogurtu měl našlehané kokosové mléko.

Příprava je velmi snadná a můžeme si připravit těsto den předem nebo večer, dát do lednice a ráno rovnou péct.

Do vyšší nádoby klepneme dvě vejce (pokud vejce nemůžeme, dáme 1 banán, lněné semínko, či vanilkovou hrašku, množství je uvedeno na obale), přidáme datle, rostlinné mléko, kypřící prášek, ovesné vločky, žitnou  mouku, zamícháme a necháme chvíli namočené, aby datle změkly. Následně vše rozmixujeme tyčovým mixérem nebo stolním mixérem je to bezpečnější. Vznikne krásné hladké těsto. 

Během máčení surovin si připravíme rozvar na lívanečky. Do hrnce nasypeme borůvky, přidáme oloupaná nastrouhaná jablka a hrušku a krátce povaříme.

Jako další přeliv na lívanečky jsem pro sebe použila bílý jogurt doslazený javorovým sirupem. Malému jsem našlehala zchlazené kokosové mléko REAL. Pokud nemáme čas na chlazení mléka, tak jen tuhou část lžící prošleháme s javorovým sirupem, případně lze rovněž našlehat tyčovým mixérem  s kešu ořechy a dosladit dle chuti. Lze zvolit i vegan jogurty. Případně lze udělat vegan krém uvedený ZDE v receptu.

Pustíme se do přípravy lívanečků. Rozehřejeme pánev, používám Tefal pánev na palačinky, potřeme ji tukem a nalijeme těsto. Já si dělám menší lívanečky, lépe se obracejí, a opečeme z obou stran. Upečené lívanečky ozdobíme dle vlastní fantazie. Já jsem skládala komínek, který jsem proložila vždy vrstvou borůvkového rozvaru a jogurtu či našlehaného kokosového mléka. Ozdobíme čerstvým ovocem a pustíme se do té dobrůtky. 

Přeji příjemné mlsání.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-02-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI