Ovesný crumble s ovocem zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio2 - 3 lžíceovesné vločky (lze i bez lepku)200 - 300 gjablka2 ks
přírodní Šmakoun200 gmandlové mléko200 mlmix ovoce (rybíz, jahody, borůvky, švestky, třešně) dle chuti
med či jiné sladidlo dle chuti
České Ghíčko Bio 2 - 3 lžíce, ovesné vločky (lze i bez lepku) 200 - 300 g, jablka 2 ks, přírodní Šmakoun 200 g, mandlové mléko 200 ml, mix ovoce (rybíz, jahody, borůvky, švestky, třešně) dle chuti, med či jiné sladidlo dle chuti

Příprava

Ovesné crumble mám moc ráda, dá se zde improvizovat a mohou mít spoustu variací. Mám jej ráda jen v základu s ovesnými vločkami a s rozpečeným ovocem, jako je směs švestek, skořice a ovesných vloček. Tato verze byla v rámci úklidu mrazáku a byla to velmi chutná kombinace. S tvarohem je rovněž velmi lákavá variace, kterou si však ještě dopřát nemůžeme, a tak hledáme alternativu v podobě Šmakouna, kterého stačí rozmixovat s rostlinným mlékem, přisladit sirupem či medem dle chuti, případně pokud máme vanilku, můžeme ji přidat. Hodí se na snídani, ke kávě, svačinu i sladkou verzi oběda.

Každý máme jiné chutě. Někdo má raději vláčné verze, další zase mokré či sušší, to už je na každém, jak si jej zamiluje, já je připravuji takto.

Do zapékací mísy nasypeme ovesné vločky, nastrouháme najemno přírodního Šmakouna (můžeme použít i švestkového), rozmixujeme jej s rostlinným mlékem a osladíme dle chuti medem či jiným sladidlem. Přidáme do zapékací mísy společně s nahrubo nastrouhanými a oloupanými jablky, přidáme tuk a zamícháme. Následně přidáme libovolné množství a druhy ovoce. Já dala hrst jahod, dvě hrsti rybízu (mix červeného a černého)dvě hrsti borůvek, 5 švestek a hrst třešní. Ovoce můžeme jen naklást na směs ovesných vloček nebo zamíchat. Vložíme do trouby a zapečeme na 180 - 200°C přibližně 15 minut. 

Pak již jen vychutnáme tu dobrotu. 

2017-03-06 Dezerty

Poznámka

Šmakounem nám nahrazuji tvaroh. Má vysokou výživovou hodnotu, jedná se o sušený bílek. Pokud nemůžete vejce či bílek, lze případně rozmixovat mandle v rostlinném mléce, nejlépe opět mandlové, přidat pár kapek citronu nebo limetky, vanilku, vyšlehat do konzistence řidšího tvarohu a dosladit dle chuti sirupem či medem.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI