Ingredience: | |||||
ovesné vločky (lze kupit bezlepkové) | 8 - 10 hrstí | jablka | 4 ks | borůvky | 4 - 5 hrstí |
kokosový olej | 2 lžíce | brusinky | 1 lžíce | voda | 8 - 10 lžic |
skořice | 1,5 lžičky |
Měla jsem strašnou chuť na něco sladkého, v mrazáku máme ještě slušnou zásobu mraženého ovoce, hlavně borůvek, a tak jsem si řekla, že by se dalo něco spáchat. Ovesné vločky mi jako základ korpusu moc chutnají. Kombinace jablek se skořicí rovněž, a tak už se pomaličku zrodil tento dezert či snídaně.
Ovesné vločky si nameleme na prach, přidáme sušené brusinky, skořici, na hrubo nastrouhané jablko zbavené slupky, kokosový olej a dle savosti 8 - 10 lžic vody. Vypracujeme těsto, vody přidáme tolik, aby se s těstem hezky pracovalo. Připravené těsto vložíme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozložíme po celé formě, na vzniklý korpus přidáme na plátky pokrájená jablka a na prostředek koláče nasypeme borůvky.
Koláč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Můžeme jíst ještě teplý, ale hůře drží. Když trošku zchladne, drží tvar krásně.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Do základu těsta lze přidat vlašské ořechy žloutek, koláč lze kombinovat s celou řadou ovoce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI