Ingredience (3 mističky o průměru 12cm): | |||||
jemné ovesné vločky (lze i bezlepkové) | 250 g | javorový sirup či jiné tekuté sladidlo | 3 - 4 lžíce | rostlinné mléko | 5 lžic |
kokosový olej | 2 lžíce | sezamová semínka | 2 lžíce | borůvky a červený rybíz | dle chuti |
Rychlé a na přípravu snadné snídaně, to je to, co právě teď potřebuji. Po ránu nemám příliš času, naše maličká tříměsíční slečna mě společně se svým čtyřletým bráškou plně zaměstnává a já nemám ve zvyku se odbývat. Honila mě šílená mlsná, byla jsem zvyklá si připravovat vždy nějakou dobrotu. Jak se říká den blbec, bolavé bříško u naší maličké a já už zvažovala, že sáhnu po nějaké té rychlé oplatce, ale ta mi výživově nic nedá, takže jsem přemýšlela, co rychlého udělat. Vyndala jsem ovesné vločky, kokosový olej a už to jelo. Ze skříně na mě kouklo sezamové semínko a už se to rýsovalo. Mrazák máme plný borůvek a rybízu, takže po přípravě základu jsem jen nasypala ovoce na korpus a šup do trouby. Ta vůně byla neodolatelná a já se nemohla dočkat, až moučník trošku vychladne. Rozhodně konzumujte teplý, je to pecka!
Příprava je velmi snadná. Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme rostlinné mléko, javorový sirup (lze i zcela vynechat), ve vodní lázni rozpuštěný kokosový olej a přisypeme sezamové semínko. Vše pomocí rukou spojíme a vypracujeme těsto, které natlačíme do formy. Tento základ těsta lze doplnit dle libosti o mandle, kešu ořechy, Šmakouna atd.
Na zapečení jsem použila malé zapékací mističky. Půjdou i silikonové formy na muffiny, případně si udělat formičku z alobalu.
Na vzniklý korpus nasypeme libovolné ovoce, já zvolila borůvky a červený rybíz. Variací ovoce je neomezeně - švestky a skořice, jablka, hrušky či jejich kombinace se skořicí, mák a švestky, prostě si hrajte.
A už jen strčíme do trouby a necháme ovoce lehce rozpéct, postačí 15 - 20 minut na 150 - 180°C. Záleží, jak moc chceme ovoce rozpečené.
No a už jen necháme chviličku vychladnout a pustíme se do té dobrůtky.
Přeji dobrou chuť!
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Pokud patříte mezi milovníky Šmakouna či potřebujete doplnit kvalitní bílkoviny, lze přidat 50 - 100 g přírodního či ochuceného Šmakouna, zde se skvěle hodí ke kombinaci se švestkami a skořicí švestkový, či brusinky a goji s malinami či jahodami. Není vhodný pro vegany a alergiky na vaječný bílek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI