Ovesný ovocný koláček zpět

Ingredience (3 mističky o průměru 12cm):
jemné ovesné vločky (lze i bezlepkové)250 gjavorový sirup či jiné tekuté sladidlo3 - 4 lžícerostlinné mléko5 lžic
kokosový olej2 lžícesezamová semínka2 lžíceborůvky a červený rybíz dle chuti
jemné ovesné vločky (lze i bezlepkové) 250 g, javorový sirup či jiné tekuté sladidlo 3 - 4 lžíce, rostlinné mléko 5 lžic, kokosový olej 2 lžíce, sezamová semínka 2 lžíce, borůvky a červený rybíz dle chuti

Příprava

Rychlé a na přípravu snadné snídaně, to je to, co právě teď potřebuji. Po ránu nemám příliš času, naše maličká tříměsíční slečna mě společně se svým čtyřletým bráškou plně zaměstnává a já nemám ve zvyku se odbývat. Honila mě šílená mlsná, byla jsem zvyklá si připravovat vždy nějakou dobrotu. Jak se říká den blbec, bolavé bříško u naší maličké a já už zvažovala, že sáhnu po nějaké té rychlé oplatce, ale ta mi výživově nic nedá, takže jsem přemýšlela, co rychlého udělat. Vyndala jsem ovesné vločky, kokosový olej a už to jelo. Ze skříně na mě kouklo sezamové semínko a už se to rýsovalo. Mrazák máme plný borůvek a rybízu, takže po přípravě základu jsem jen nasypala ovoce na korpus a šup do trouby. Ta vůně byla neodolatelná a já se nemohla dočkat, až moučník trošku vychladne. Rozhodně konzumujte teplý, je to pecka!

Příprava je velmi snadná. Do mísy nasypeme ovesné vločky, přidáme rostlinné mléko, javorový sirup (lze i zcela vynechat), ve vodní lázni rozpuštěný kokosový olej a přisypeme sezamové semínko. Vše pomocí rukou spojíme a vypracujeme těsto, které natlačíme do formy. Tento základ těsta lze doplnit dle libosti o mandle, kešu ořechy, Šmakouna atd. 

Na zapečení jsem použila malé zapékací mističky. Půjdou i silikonové formy na muffiny, případně si udělat formičku z alobalu. 

Na vzniklý korpus nasypeme libovolné ovoce, já zvolila borůvky a červený rybíz. Variací ovoce je neomezeně - švestky a skořice, jablka, hrušky či jejich kombinace se skořicí, mák a švestky, prostě si hrajte.

A už jen strčíme do trouby a necháme ovoce lehce rozpéct, postačí 15 - 20 minut na 150 - 180°C. Záleží, jak moc chceme ovoce rozpečené.

No a už jen necháme chviličku vychladnout a pustíme se do té dobrůtky.

Přeji dobrou chuť!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-03-05 Dezerty

Poznámka

Pokud patříte mezi milovníky Šmakouna či potřebujete doplnit kvalitní bílkoviny, lze přidat 50 - 100 g přírodního či ochuceného Šmakouna, zde se skvěle hodí ke kombinaci se švestkami a skořicí švestkový, či brusinky a goji s malinami či jahodami. Není vhodný pro vegany a alergiky na vaječný bílek.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI