Korpus: | |||||
vejce | 2 ks | cukr krupice | 2 lžíce | polohrubá mouka | 2 lžíce |
kakao | 2 lžíce | olej | 2 lžíce | mléko | 2 lžíce |
kypřící prášek | 1 lžička | ||||
Náplň: | |||||
smetana | 600 ml | slazené kondenzované mléko | 200 g | želatina | 8 plátků |
mango | 1 ks | jahody | 250 g | malinový džem | na potření korpusu |
jahody a máta | na dozdobení |
Dezert, který nejen krásně vypadá, ale především skvěle chutná.
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao.
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi jen 10 minut. Zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout ve formě.
Vychladlý potřeme malinovým džemem.
1. náplň:
4 plátky namočíme do 4 PL studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Jahody rozmixujeme. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme - nesmí se vařit. 300 ml smetany ušleháme dotuha. Přimícháme k ní 100 g kondenzovaného mléka rozmixované jahody a rozehřátou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus. Dáme chladit.
2. náplň:
Dělá se stejně, jen se přidá rozmixované mango.
Nalijeme na ztuhlou jahodovou náplň a dáme tuhnout - nejlépe přes noc.
Po ztuhnutí vykrajujeme pomocí formičky o průměru asi 5 cm dortíky.
Dozdobíme jahodou, mátou nebo si uděláme čokoládové ozdoby.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI