Ingredience: | |||||
amarantové vločky | 150 g | borůvky | 4 - 5 hrstí | jablko | 1 ks |
hruška | 1 ks | skořice | dle chuti | voda | dle potřeby |
Mandlovo-kokosovo-skořicovo-vanilkový krém: | |||||
loupané mandle | 60 g | rýžovo-kokosové mléko Provamel | dle potřeby | skořice | dle chuti |
javorový sirup | dle chuti | mletá vanilka | dle chuti |
Snídaně je základem dne a já ji nerada odbývám. Dnes jsme posnídali společně tento dezert a musím říct, že luxusní pošušňáníčko. Amarant je díky své výraznosti odsouván do pozadí, ale zde je to tedy mňamka. Jsem strašně ráda, že malému tak strašně moc chutná. Toto je jedna z jeho nejoblíbenějších kombinací, kterou většinou nestíhám nafotit. Já amarant nemusím, ale tento dezert tedy fakt můžu.
Amarantové vločky zalijeme lehce vodou, přidáme nastrouhané jablko, hrušku a krátce povaříme. Nakonec přidáme borůvky a skořici a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru dohladka a přiklopíme poklicí. Den předem ve vodě namočené mandle přecedíme, rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru společně s rýžovo-kokosovým mlékem, javorovým sirupem, skořicí a vanilkou. Rostlinné mléko přidáváme pomalu, nejlépe nakonec, aby nedošlo k přílišnému naředění. Krém je možné také připravit tak, že vyšleháme 24 hodin zachlazené kokosové mléko v plechu, dochutíme skořicí, javorovým sirupem a vanilkou.
A nyní již jen stačí nandat vzniklou ovocnou kaši/dezert do pohárů a ozdobit vzniklým světlým krémem.
Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI