Ingredience: | |||||
sušenky (Derby) | 150 g | Rum nebo Malibu | dle chuti | změklé máslo | 60 g |
Jahodový krém: | |||||
bílá čokoláda | 260 g | jahody | 220 g | mascarpone | 300 g |
Kokosová vrstva: | |||||
želatinový ztužovač na nepečený dort | 1 ks | kokosové mléko | 2 lžíce | voda | dle potřeby |
cukr | dle chuti | změklý tvaroh | 1 ks | zakysaná smetana nebo šlehačka | 1 ks |
Honí vás mlsná? Mám pro vás recept na výborný dezert ze sušenek, jahodového krému, kokosového krému a jahod.
Sušenky nadrtíme v nožovém mixéru nebo ručně je válečkem nadrtíme. Přidáme kapku rumu nebo Malibu a máslo, zpracujeme a uděláme směs, kterou mokrou rukou upěchujeme na dno dortové formy a dáme na hodinku do chladu.
Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pár jahod si necháme na ozdobu.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a dál pak ve šlehači ušleháme mascarpone, změklou vlažnou bílou čokoládu a jahody. Krém s ovocem nalijeme na sušenkový korpus. Dáme do chladu.
Uděláme druhou vrstvu. Základ uděláme z jednoho sáčku želatinového ztužovače nepečeného dortu od Dr. Oetkera, dál podle návodu (kde je popsán tvaroh, cukr i voda) a pak k vyšlehanému krému přidáme ještě kokosové mléko nebo jen strouhaný kokos.
Druhé těsto nalijeme na první ovocnou vrstvu a dáme do chladu přes noc.
Celý povrch pak zdobíme jahodami a meduňkou.
Podáváme chlazené ke kávičce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI