Ingredience: | ovoce (jahody, rybíz, lesní ovoce, jablka, švestky, rebarbora...) | 200 g | třtinový cukr | 10 lžic | |
voda | 1 lžíce | citron | pár kapek | hladká žitná mouka | 2 lžíce |
müsli | 1/2 hrníčku | máslo | 25 g |
Aktuálně můj neoblíbenější dezert? Jednoznačně crumble, po našem krambl! Pouze ovoce, křupavá drobenka a jako bonus zmrzlina nebo horký puding. Tímhle bych se cpala pořád! Nejen já, už jsem tuhle delikatesu dost proslavila ve svém okolí... A co se přípravy týká, máte za 15 minut hotovo!
Zkoušela jsem mnoho variant drobenky - čistě drobenku, s přidáním müsli nebo jsem ji dokonce vyměnila za strouhanku, ale výše uvedená kombinace s müsli je prostě nejlepší.
Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, dle potřeby nakrájte ovoce na menší kousky. Pak ho svařte v rendlíku se 6 lžíci cukru, lžící vody a zakápněte trochou citronové šťávy. Vařte cca 10 minut, aby Vám pustilo šťávu. Zatímco ovoce občasně promíchnete vařečkou, udělejte si drobenku. Smíchejte máslo, müsli, 4 lžíce cukru, mouku a pomocí prstů prolněte tyto ingredience ve výstavní drobenku.
Jakmile máte ovoce svařeno, vše z rendlíku přelijte do zapékací mísy. Nechte malinko vychládnout a poklaďte na něj drobenku. Nemusíte ji rozprostřít až do okrajů, stejně tak jí nemusí být mnoho - je fajn, když necháte ovoce trochu prosáknou u okrajů. Minimálně na oko je to fakt lákavé. Jakmile máte dokonáno, dejte krambl na 30 - 35 minut péct.
A kdo chce své chuťové pohárky přivést totálně do extáze, nechť pak připraví k servírování horký vanilkový puding. Ne však podle obalu, nýbrž zůstaneme-li u dvou porcí kramblu, tak na 300 ml mléka Vám stačí půl sáčku pudingu. Vůbec nejlíp uděláte, když budete studený krambl polévat teplým pudingem. Tak lžíci a hurá na to!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI