Ovocný koláč z celozrnné mouky zpět

Ingredience:
celozrnná pšeničná mouka400 gdroždí1 ksrozpuštěný rostlinný tuk nebo olej70 g
sůl špetkarostlinné mléko2 dcltřtinový cukr3 lžíce
Krém:
puning2 sáčkyvanilkový cukr1 kstřtinový cukr2 lžíce
mleté skořice1 lžičkarostlinné mléko dle potřeby
Maková náplň:
mák povidlí ovoce (meruňky, rybíz)400 g
celozrnná pšeničná mouka 400 g, droždí 1 ks, rozpuštěný rostlinný tuk nebo olej 70 g, sůl špetka, rostlinné mléko 2 dcl, třtinový cukr 3 lžíce, puning 2 sáčky, vanilkový cukr 1 ks, třtinový cukr 2 lžíce, mleté skořice 1 lžička, rostlinné mléko dle potřeby , mák , povidlí , ovoce (meruňky, rybíz) 400 g

Příprava

Pokud jste milovníky sladkých koláčů, jste u toho správného receptu. Veganská dobrota, která potěší i mlsné děti.

Připravte si kvásek z mléka, droždí a 1 lžíci cukru. Mouku smícháme se solí, přidáme máslo, cukr a kvásek. Vše důkladně vymícháme. Těsto necháme 45 minut kynout na teplém místě.
Mezitím si připravte krém. Smíchejte vychlazený puding s cukrem a skořicí. Podle potřeby přidávejte mléko tak, aby vzniknul jemný krém.
V druhé misce promíchejte mák s povidlím (poměr nechám na Vás, někdo má raději více povidlí, jiný zas více máku). Těsto rovnoměrně rozprostřete na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem, potřeme jej krémem, makovou náplní uděláme flíčky a poklademe ovocem.
Můžeme ještě posypat sekanými mandlemi nebo ořechy. Pečeme dozlatova zhruba 35 minut na 170°C.

Dobrou chuť.

2015-03-31 Dezerty

Poznámka

Můžete koláč posypat drobenkou z nasekaných mandlí.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI