Ovocný tvarohový dort zpět

Těsto:
vejce4 kscukr moučka180 golej100 ml
mléko150 mlpolohrubá mouka250 g
Krém:
změklé máslo200 g33% smetana ke šlehání3 kelímkyztužovač šlehačky3 balíčky
tvaroh2 vaničkycitronový bio cukr Amylon1 balíčekvanilkový třtinový cukr Amylon1 balíček
cukr moučka3 lžíce
Želatina:
voda1/2 lcukr krupice3 lžícecukrárenské želé2 balíčky
Ostatní ingredience:
ovoce dle chutimarmeláda dle chuti
vejce 4 ks, cukr moučka 180 g, olej 100 ml, mléko 150 ml, polohrubá mouka 250 g, změklé máslo 200 g, 33% smetana ke šlehání 3 kelímky, ztužovač šlehačky 3 balíčky, tvaroh 2 vaničky, citronový bio cukr Amylon 1 balíček, vanilkový třtinový cukr Amylon 1 balíček, cukr moučka 3 lžíce, voda 1/2 l, cukr krupice 3 lžíce, cukrárenské želé 2 balíčky, ovoce dle chuti, marmeláda dle chuti

Příprava

Vendulce jsem včera udělala dort, který byl úžasný, všem moc chutnal a já se s vámi dnes podělím o nový receptík.

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Pak si vyšleháme 4 žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme "do růžova", zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Máslo s cukrem moučka vyšleháme, poté přidáme tvarohy, citronový cukr, vanilkový cukr a hezky vše vyšleháme. Šlehačky vyšleháme se ztužovačema a pak vmícháme ručně do připraveného tvarohového krému. Jakmile je korpus vychladlý, rozkrojíme ho na půl a každou půlku potřeme marmeládou. Poté na spodní část natřeme připravený krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Teď již jen celý dortík hezky pomazat krémem, zbývající část krému spotřebujeme na ozdobu pomocí cukrářského sáčku.

A teď je ta chvíle pro naši fantazii. Ovoce, které máme rádi, nebo které máme k dispozici, hezky navršíme na dort. Není dobré to vyskládávat vedle sebe, vypadá mnohem lépe, když to je hezky “nakupené”. Nakonec si připravíme želatinu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém (nesmíme nalévat vařící). Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.

Jelikož ovoce nemáme vyskládané do roviny, použila jsem na želatinu mašlovačku a ovoce jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce).

2016-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI