Těsto: | |||||
vejce | 4 ks | cukr moučka | 180 g | olej | 100 ml |
mléko | 150 ml | polohrubá mouka | 250 g | ||
Krém: | |||||
změklé máslo | 200 g | 33% smetana ke šlehání | 3 kelímky | ztužovač šlehačky | 3 balíčky |
tvaroh | 2 vaničky | citronový bio cukr Amylon | 1 balíček | vanilkový třtinový cukr Amylon | 1 balíček |
cukr moučka | 3 lžíce | ||||
Želatina: | |||||
voda | 1/2 l | cukr krupice | 3 lžíce | cukrárenské želé | 2 balíčky |
Ostatní ingredience: | |||||
ovoce | dle chuti | marmeláda | dle chuti |
Vendulce jsem včera udělala dort, který byl úžasný, všem moc chutnal a já se s vámi dnes podělím o nový receptík.
Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180C a vyšleháme si 4 bílky v tuhý sníh. Pak si vyšleháme 4 žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme "do růžova", zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.
Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Máslo s cukrem moučka vyšleháme, poté přidáme tvarohy, citronový cukr, vanilkový cukr a hezky vše vyšleháme. Šlehačky vyšleháme se ztužovačema a pak vmícháme ručně do připraveného tvarohového krému. Jakmile je korpus vychladlý, rozkrojíme ho na půl a každou půlku potřeme marmeládou. Poté na spodní část natřeme připravený krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Teď již jen celý dortík hezky pomazat krémem, zbývající část krému spotřebujeme na ozdobu pomocí cukrářského sáčku.
A teď je ta chvíle pro naši fantazii. Ovoce, které máme rádi, nebo které máme k dispozici, hezky navršíme na dort. Není dobré to vyskládávat vedle sebe, vypadá mnohem lépe, když to je hezky “nakupené”. Nakonec si připravíme želatinu, všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a vypneme. Chvilku mícháme a necháme trochu zchladnout před tím, než nalijeme na ovoce a krém (nesmíme nalévat vařící). Plech s připraveným dezertem uložíme na chladné místo, nebo do lednice a necháme vychladit.
Jelikož ovoce nemáme vyskládané do roviny, použila jsem na želatinu mašlovačku a ovoce jí potřela (želatinu jsem od doby varu nechala 1 minutu povařit a ještě horkou natírala a lila na ovoce).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI