Piškotové pláty: | |||||
vejce | 8 ks | cukr krystal | 60 g | polohrubá mouka | 160 g |
Krém: | |||||
plnotučný tvaroh ve vaničce | 500 g | mascarpone | 200 g | vanilkový cukr | 1 ks |
cukr moučka | 60 g | ||||
Ovocné želé: | |||||
dortové želé červené Dr. Oetker | 2 ks | mražené maliny | 300 g | cukr krystal | 80 g |
voda | 500 ml | kokos | dle potřeby |
Miluji zákusky, po kterých Vám není těžko, i když to s jejich konzumací a hlavně množstvím přeženete. A tento je přesně to pravé - lehký a osvěžující.
Nejprve si upečeme piškotové pláty. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme na 4 části a každou rozetřeme na 4 plechy vyložené pečícím papírem, kam jsme si obkreslili dortovou formu (kruh) o průměru 24 cm. Každý plát pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 5 minut. Ještě horké sloupneme z pečícího papíru a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém vyšleháním tvarohu s mascarpone a cukrem. Zchladlé pláty ořízneme podle dna formy. Pomocí cukrářské stěrky nebo kulatého nože rozetřeme krém na placky a vrstvíme na sebe. Na závěr potřeme krémem celý dort včetně boků. Boky posypeme strouhaným kokosem. Na vršek dortu položíme dortovou formu beze dna a lehce přimáčkneme, aby seděla jakoby napevno. Želé si připravíme s mícháním z 500 ml vody a cukru, důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.vaříme asi 1 minutku. Necháme lehce zchladnout za občasného promíchání. Mezitím si navrstvíme zmražené maliny na dort. Ještě vlažným želé postupně a pomalu zalijeme ovoce na dortu. Necháme vychladit v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI