Ingredience (6 palačinek): | |||||
arašídová mouka | 150 g | hladká mouka (může být i špaldová) | 100 g | vejce | 2 ks |
mléko | 300 ml |
Věděli jste, že arašídy se nutričně neřadí mezi ořechy, nýbrž luštěniny? Jejich vlastnosti se ale ořechům velmi přibližují a v malé míře jsou i zdravé a přínosné pro náš organismus. Ve variantě arašídové mouky je vaše tělo ocení rozhodně více, než v pražené a solené podobě večer u telky, a level uspokojení je minimálně stejný!
Postup přípravy se nikterak neliší od palačinek klasických, tedy: vyšlehejte vejce s mlékem a postupně nasypejte i oba druhy mouky. Na rozpálené pánvi pak smažte palačinky. Jelikož arašídová mouka je hrubší než klasická, nepodaří se Vám pravděpodobně nalít těsto do tak tenké vrstvy jako u klasických, a vaše palačinky nebudou tenké úplně jako vlásek, jinak jsou ale funkční naprosto stejně.
Doporučuji doplnit nějakou pomazánkou na bázi ořechů, kakaa či obojího. U nás jsme vyzkoušeli s Kokotellou, což je pomazánka z kokosové dužiny a kokosového cukru, zcela se tedy obejde bez klasického bílého cukru, palmového oleje a dalších šmakulád, jako tomu bývá u oblíbených komerčních pomazánek tohoto typu.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI