Panna Cotta zpět

Ingredience:
smetana1 a 1/2 kelímkuvanilkový lusk1 kscukr dle chuti
želatina2 plátkyčerstvé ovoce dle chutiovocná šťáva dle chuti
máta snítka
smetana 1 a 1/2 kelímku, vanilkový lusk 1 ks, cukr dle chuti, želatina 2 plátky, čerstvé ovoce dle chuti, ovocná šťáva dle chuti, máta snítka

Příprava

Chcete si připravit nějaký jednoduchý a chutný dezert? Není snad nic jednoduššího než panna cotta. Tak jednoduchá a přitom tak vynikající.

Doufám, že se vám recept povede a bude vám chutnat, tak s chutí do toho a půl je hotovo!

Nejprve si připravíme formičky, kam budeme panna cottu nalévat. Můžeme použít formu na srnčí hřbet nebo formičky speciálně dělané pro panna cottu.

Do hrnce nalijeme smetanu. Vanilkový lusk vyjmeme z obalu, rozpůlíme a dužinu z lusku vyškrábneme nožem, smícháme s cukrem a takto připravený cukr vsypeme do smetany. Vaříme a mícháme, než se cukr úplně rozpustí. Poté namočíme do vody dva plátky želatiny a necháme okapat. Po okapání je přidáme do hrnce a necháme je zcela rozpustit. Nesmíme zapomenout na to, že smetana nesmí vařit! Hrnec sejmeme z plotny a směs prošleháme.

Takto připravenou směs vlijeme do připravené formy/formiček a necháme v lednici odležet minimálně 3-6hodin. Po vyjmutí z lednice vyklepneme ztuhlou Panna Cottu na připravený talíř. Když se jí nechce ven, tak ji ve formě namočíme na pár sekund do teplé vody po okraj formy-voda nesmí přetéct do formy na Panna Cottu!! Poté opatrně vyklepneme, můžeme jí, jemně konečky prstů, pomoct.

Podáváme s čerstvým ovocem, šťávou z ovoce, snítkou máty, jahodami,…

Dobrou chuť!

2013-11-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI