Ingredience: | |||||
čerstvá vanilka - (já dala trochu více než půlku (prosím nekupujte žádnou vanilku v prášku nebo podobné příšernosti, vanilka se běžně prodává a výsledek stojí za to :-)) | dle chuti | sůl | špetka | cukr | 60 g |
med | 1 lžíce | citronová kůra | trošku | smetana na šlehání | 300 ml |
mléko | 125 ml | bílky | 2 ks |
Tak po luxusním předkrmu v podobě bruschetty s lanýžovou omáčkou a špaget s lanýžem a houbami nemůže následovat nic jiného než výtečný dezert se šťavnatými jahodami! Vybrala jsem pro tuto příležitost známý italský dezert, kterému se říká panna cotta. Je velmi snadný a zvládnout ho i úplní začátečníci.
Nebudete potřebovat ani příliš ingrediencí. Základ tvoří mléko a smetana, zbytek pak bude záležet hlavně na vás. Určitě pokud budete připravovat tento dezert na Valentýna, tak si můžete zakoupit třeba formičku do tvaru srdce. Ovoce si můžete přidat dle vašich chutí. Někdo to rád kombinuje s čokoládou nebo karamelem, já osobně preferuju čerstvé ovoce. Proto jsem si vybrala jahody, které jsou silné afrodiziakum :-), dále borůvky, vinnou želatinu s příchutí chilli a meruněk, která se krásně hodí k těm jahodám a na závěr moji oblíbenouhořkou čokoládu s mandlemi a pomerančem.
Chtěla jsem taky vytvořit recept pro vegetariány, kteří si rádi sladké dopřejí, ale tomuto receptu by se normálně museli vyhnout, protože obsahuje želatinu. V Itálii se prodává tzv. „colla di pesce“, která je z ryb. U nás jsem narazila na želatinu z vepřového masa. Proto jsem hledala jiné varianty a želatina se dá v Itálii nahradit krásně vaječnými bílky.
Postup:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI