Panna cotta s jahodovou omáčkou zpět

Panna cotta:
smetana na šlehání500 mlprášková želatina Dr. Oetker2 lžičkycukr moučka50 g
vanilkový lusk1 ks
Jahodová omáčka:
mražené jahody200 gcukr moučka50 gcitron1/2 ks
smetana na šlehání 500 ml, prášková želatina Dr. Oetker 2 lžičky, cukr moučka 50 g, vanilkový lusk 1 ks, mražené jahody 200 g, cukr moučka 50 g, citron 1/2 ks

Příprava

Venku se oteplilo a to začíná být čas studených moučníků a dezertů. Panna Cottu mě lákalo vyzkoušet už dlouho. Inspirací na tento recept mi byl recept na panna cottu ze stránek www.apetitonline.cz.
Jahodovou omáčku už dělávám dlouho na různé jiné mléčné dezerty či zmrzlinu.

V misce si s trochou vody rozpustíme želatinu, necháme pár minut odstát. Smetanu spolu s cukrem a vyškrabaným vanilkovým luskem zvolna zahříváme v hrnci až k bodu varu, přidáme želatinu a asi jednu minutu povaříme. Horkou směs nalijeme do studenou vodou vypláchlých formiček a necháme pár hodin v lednici vychladit.
Jahodovou omáčku si připravíme takto: jahody povaříme cca 10minut s cukrem a šťávou z citronu, podlijeme lehce vodou. Poté buď rozmixujeme a nebo propasírujeme.
Vychladlou panna cottu vyklopíme na talířek a polijeme jahodovou omáčkou.

2016-05-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI