Ingredience: | |||||
bílky | 3 ks | sůl | špetka | jemný krupicový cukr | 1 hrnek |
kukuřičný škrob | 1 lžíce | citronová šťáva | 1 lžička | šlehačka 30% | 1 kelímek |
moučkový cukr | 1/4 hrnku | drobné ovoce (maliny, jahody, rybíz...) | 1 hrnek |
Vynikající dezert připravovaný ze šlehaných bílků s řádnou dávkou šlehačky a ovoce.
Předehřát troubu na 150 °C.
Na plech položit pergamenový papír (papír na pečení) a vyznačit tužkou kruh o velikosti 20–25 cm.
Obrátit papír.
Ve velké míse našlehat bílky a postupně přidávat 3/4 hrnku cukru za stálého šlehání (cukr musí být zcela rozpuštěný).
Smíchat dohromady 1/4 hrnku cukru a kukuřičným škrobem a lehce zamíchat do bílků i s citronovou šťávou. Lžící navršit většinu bílkové hmoty na papír a rozetřít do kruhu naznačeného tužkou na asi 3/4 cm vysoko.
Zbytek dát do cukrářského sáčku a nastříkat dokola okraj (vznikne mělká miska).
Péct po 1 hodinu.
Po upečení nechat v troubě zchladnout dalších 30 min.
Našlehat šlehačku s cukrem, navršit na dort a ozdobit ovocem.
Dobrou chuť!
P.S. Ruská baletka Anna Pavlova byla inspirací pro jméno tohoto dortu. Zdroj: Labužník. cz
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI