Korpus: | |||||
nadrcené ovesné sušenky | 190 g | rozpuštěné máslo | 60 g | ||
Tvarohová náplň: | |||||
tvaroh | 300 g | kysaná smetana (nebo smetana na šlehání) | 200 g | cukr (můžete přidat až cca 150g) | 50 g |
vejce (bílky a žlutky zvlášť) | 3 ks | bio citron - nastrouhaná kůra | 1 ks | hladká mouka | 3 lžíce |
Večer jsem se rozhodla, že upeču něco dobrého k snídani. Padla volba na tvarohový cheesecake. Vůně se vinula celou kuchyní a my už se těšili na ráno.
Nejprve si připravíme korpus. Nadrcené sušenky a rozpuštěné máslo spojíme a zatlačíme do dortové formy velikosti 20 cm.
Přichází řada na náplň. Do mísy dáme žloutky, tvarohu, smetanu, cukr a kůru. Vše společně vyšleháme. Přidáme mouku a opět šleháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků (vyšlehané bílky se špetkou soli).
Připravenou náplň nalijeme na sušenkový základ.
Dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme cca 50 minut. Poté troubu vypneme a necháme dojít dalších 20 minut v zavřené troubě. Pak vyndáme a necháme zcela vychladnout na mřížce. Uvolníme boky cheesecaku nožem a otevřeme formu.
Servírujeme s horkými malinami bez cukru. Je to opravdu dokonalé, zaručuji.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI