Perníková granola zpět

Ingredience:
*ovesné vločky2 hrnkyvlašské ořechy3/4 hrnkumandlové plátky1/4 hrnku
slunečnicová semínka1 lžícesemínková směs (chia, zlatý len, hnědý len)1 lžícekokosový olej5 lžic
ořechové máslo kokos&mandle (rozpuštěné)5 lžicagávový sirup či jiné sladidlo3 - 5 lžicvanilkový extrakt1 lžička
perníkové koření1 lžičkasůl špetkarozinky1/2 hrnku
*ovesné vločky 2 hrnky, vlašské ořechy 3/4 hrnku, mandlové plátky 1/4 hrnku, slunečnicová semínka 1 lžíce, semínková směs (chia, zlatý len, hnědý len) 1 lžíce, kokosový olej 5 lžic, ořechové máslo kokos&mandle (rozpuštěné) 5 lžic, agávový sirup či jiné sladidlo 3 - 5 lžic, vanilkový extrakt 1 lžička, perníkové koření 1 lžička, sůl špetka, rozinky 1/2 hrnku

Příprava

Vánoční výzdoba se nám doma už pomalu ztrácí, jehličí ve váze opadává, vánoční hvězdy taktéž a o stromku ani nemluvě, ten se svěšenými větvemi smutně čeká, až ho tento týden odstrojíme. Letos jsme na strom neměli štěstí, jedlička sice byla krásně rostlá, ale vůbec nevoněla a už po týdnu uvadla. A to jsme ji vždycky mívali až do Hromnic. Na jednu stranu se těším, až si domů přinesu první letošní kytici tulipánu a květináče s cibulkami hyacintů, na druhou stranu bych si tu vánoční atmosféru chtěla ještě chvilku užít. Poslední domácí granolu (čokoládovo-kokosovou) jsem dojedla těsně před Vánoci, na další tedy přišla řada teď, tak jsem do ní přidala aspoň trochu té vánoční chutě a vůně - perníkové koření a k němu spoustu vlašských ořechů a rozinek.

PS: Jako vždy platí, že granolu si můžete namíchat podle svých chutí - více či méně vloček, jiné ořechy či semínka, perníkového koření jen malou lžičku nebo vrchovatou lžíci...

Troubu předehřejeme na 180°C. Do mísy nasypeme vločky, ořechy a semínka, zvlášť promícháme kokosový olej, rozpuštěné máslo (můžeme nahradit kokosovým olejem), sirup, vanilku, perníkové koření a sůl, přilijeme je k sypké směsi a důkladně promícháme. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 15 - 20minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se granola opékala rovnoměrně a nespálila se. Do vychladlé granoly vmícháme rozinky (v troubě by se zbytečně vysušily). V uzavřené dóze granola vydrží až několik týdnů.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-01-15 Dezerty

Poznámka

*Dala jsem 1 hrnek klasických ovesných vloček a 1 hrnek jemně mletých.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI