Na 2 placky: | |||||
semolinová mouka na pizzu | 350 g | vlažná voda | 200 ml | droždí | 20 g |
olivový olej | 2 lžíce | mini rozinky | 1 větší hrst | perníkové koření | 1 lžička |
Omáčka: | |||||
domácí zavařenina (ostružinová s chia) | 1 středně velká sklenice | ||||
Náplň: | |||||
sušené křížaly | 3 - 4 velké hrsti | mandlové plátky | 100 g |
A tady je druhý díl receptu... tentokrát nasladko.
Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a koření a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout.
Potom zapracujeme rozinky. Rozválíme do velkého kruhu a vložíme do formy na koláč.
Vytvarujeme trochu okraje a potřeme marmeládou. Rovnoměrně rozmístíme sušená jablka, která jsme spařili a pochvíli cedili (výluh je výtečné pití!) a nakonec posypeme mandlovými plátky. Pečeme při 220°C asi 20 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI