Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 220 g | prášek do pečiva | 6 g | skořice | 1/2 lžičky |
kakao bez cukru | 2 lžíce | vejce (žloutky a bílky zvlášť) | 3 ks | sůl (do bílků) | špetka |
rum | 1 lžíce | nepřislazovaná povidla | 1 lžíce | třtinový cukr | 50 g |
Dezertík, který můžete doplnit o misku jogurtu a báječná snídaně či svačina je na světě!
Vyšleháme bílky se solí v tuhý sníh.
V druhé míse vyšleháme cukr se žloutky, přidáme všechny ostatní ingredience a zpracujeme tužší těsto. Ke konci opatrně zapracujeme sníh.
Těsto rozetřeme na plech nebo do dortové formy, vystlané pečícím papírem. Dáme do trouby péct na 170 stupňů na 17 - 18 minut.
Po vychladnutí vykrojíme dortíky, potřeme povrch povidly, cákneme bílou čokoládou, posypeme posekanými vlašskými oříšky a poklademe čerstvou jahodou.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI