Ingredience: | |||||
italská piadina | 1 ks | hruška, nakrájená na plátky | 1 ks | čokoládový krém | 4 lžíce |
mascarpone | 4 lžíce | skořice (nebo muškátový oříšek) | špetka | nastrouhaný kokos (nebo plátky) | hrst |
Italská piadina patří neodmyslitelně k regionu Emilia-Romagna, ze kterého také pochází. Tento pokrm jsme si představili v tradičním slaném provedení s prosciuttem, mozzarellou a rajčaty (recept na piadina romagnola).
Jak už asi spousta z vás ví, pořádám pravidelné degustace mých receptů v liberecké sýrárně La Formaggeria. Každý měsíc máte možnost přijít a ochutnat italské delikatesy. Vždy mám pro vás připravenou pochoutku z vybraných surovin. Tento měsíc jsem dostala za úkol připravit právě italskou piadinu, ale tentokrát na sladko.
Rozhodla jsem se tedy vytvořit kombinaci čokoládového krému, mascarpone, kokosu a čerstvého ovoce. Výsledek byl překvapivě vynikající! Osobně jsem totiž vždy dávala přednost klasické piadině, ale čokoládová chuť ve spojení s mascarpone mě přesvědčila, že i tato varianta bude patřit k mým oblíbeným italským jídlům.
Plátky hrušky povaříme v trošce vody, aby nám změkly. Scedíme je a necháme vychladnout. Piadinu ohřejeme na pánvi a na jednu polovinu naneseme čokoládový krém, na druhou mascarpone smíchané se skořicí. Pokryjeme plátky hrušky a piadinu buď přehneme, nebo srolujeme. Podáváme ji posypanou kokosem a nakrájenou na libovolné porce.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI