Piškotová roláda s jahodovým korpusem, plněná banánem a jahodami zpět

Ingredience:
vejce6 ksvětší banán1 ksjahody3 ks
polohrubá mouka100 gtřtinový cukr (nebo stévie)100 g
Krém:
mléko3/4 lkaramelový puding1 ksmáslo150 g
cukr moučka nebo stevie dle chutijahody2 ks
Na dozdobení:
jahody1 - 2 ksmeduňka dle chuti
vejce 6 ks, větší banán 1 ks, jahody 3 ks, polohrubá mouka 100 g, třtinový cukr (nebo stévie) 100 g, mléko 3/4 l, karamelový puding 1 ks, máslo 150 g, cukr moučka nebo stevie dle chuti, jahody 2 ks, jahody 1 - 2 ks, meduňka dle chuti

Příprava

Nebudu popírat, že raději peču různé rolády než dorty. Rolády jsou vděčné, vždy se povedou a můžeme různě obměňovat náplně.

Vejce vyšleháme s cukrem a třemi rozmačkanými jahodami. Postupně přidáváme mouku a dobře ušleháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a dáme péci do rozehřáté trouby na cca 170 stupňů. Pečeme 5 - 7 minut, jen slabě do růžova. Upečený korpus vyndáme z trouby a překlopíme z pečícího papíru na pocukrovanou vlhkou utěrku a srolujeme. Mezitím si uvaříme puding. Povrch pudingu posypeme moučkovým cukrem, ab se nevytvořil škraloup. Když je puding chladný, vmícháme k němu moučkový cukr nebo stévii a změklé máslo. Vyšleháme do hladké konzistence. Roládu pak rozvineme, potřeme krémem, na kraj delší strany rolády vložíme oloupaný banán a na strany banánu přimáčkneme půlky čerstvých jahod. Dál roládu opět celou rolujeme. Povrch rolády potřeme další vrstvou krému a dozdobíme jahodami a lístky meduňky.

2017-04-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI