Ingredience: | |||||
vejce | 6 ks | větší banán | 1 ks | jahody | 3 ks |
polohrubá mouka | 100 g | třtinový cukr (nebo stévie) | 100 g | ||
Krém: | |||||
mléko | 3/4 l | karamelový puding | 1 ks | máslo | 150 g |
cukr moučka nebo stevie | dle chuti | jahody | 2 ks | ||
Na dozdobení: | |||||
jahody | 1 - 2 ks | meduňka | dle chuti |
Nebudu popírat, že raději peču různé rolády než dorty. Rolády jsou vděčné, vždy se povedou a můžeme různě obměňovat náplně.
Vejce vyšleháme s cukrem a třemi rozmačkanými jahodami. Postupně přidáváme mouku a dobře ušleháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a dáme péci do rozehřáté trouby na cca 170 stupňů. Pečeme 5 - 7 minut, jen slabě do růžova. Upečený korpus vyndáme z trouby a překlopíme z pečícího papíru na pocukrovanou vlhkou utěrku a srolujeme. Mezitím si uvaříme puding. Povrch pudingu posypeme moučkovým cukrem, ab se nevytvořil škraloup. Když je puding chladný, vmícháme k němu moučkový cukr nebo stévii a změklé máslo. Vyšleháme do hladké konzistence. Roládu pak rozvineme, potřeme krémem, na kraj delší strany rolády vložíme oloupaný banán a na strany banánu přimáčkneme půlky čerstvých jahod. Dál roládu opět celou rolujeme. Povrch rolády potřeme další vrstvou krému a dozdobíme jahodami a lístky meduňky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI