Piškotový koláček s třešněmi a tvarohem zpět

Těsto:
vejce5 kscukr krupice250 ghorká voda5 lžic
rostlinný olej5 lžickypřící prášek1/4 lžičkypolohrubá mouka300 g
Náplň:
vypeckované třešněcca 600 g
Na ozdobu:
tvaroh z vaničky500 gmoučkový cukr dle chutitřešně dle potřeby
vejce 5 ks, cukr krupice 250 g, horká voda 5 lžic, rostlinný olej 5 lžic, kypřící prášek 1/4 lžičky, polohrubá mouka 300 g, vypeckované třešně cca 600 g, tvaroh z vaničky 500 g, moučkový cukr dle chuti, třešně dle potřeby

Příprava

Když zrají třešně, musí být bublanina, všichni ji máme doma velmi rádi. Tentokrát jsem ji udělala trochu jinak.

Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme horkou vodu, olej, kypřící prášek a mouku, vše šleháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravíme si koláčkové formičky, nejlépe z vyjímatelným dnem, jemně je vytřeme máslem nebo olejem a naplníme těstem. To těsta dáme vypeckované třešně a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 - 190 st. asi 20-30 minut, ale délka pečení záleží na typu trouby.

Koláčky necháme vychladnout, pak je vyklopíme a před podáváním ozdobíme tvarohem rozmíchaným s cukrem a třešněmi.

2019-07-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI