Pistáciové tartaletky zpět

Tartaletky:
hladká mouka220 gmoučkový cukr80 gmleté pistácie70 g
máslo150 gsůl špetkažloutek1 ks
Pistáciový krém:
bílá čokoláda70 gjemně mleté pistácie50 gkrupicový cukr100 g
vejce2 ksmandlový extrakt1 lžičkasmetana180 ml
Na ozdobení:
malinová marmeláda dle potřebyšlehačka dle potřebymaliny dle potřeby
pistácie dle potřeby
hladká mouka 220 g, moučkový cukr 80 g, mleté pistácie 70 g, máslo 150 g, sůl špetka, žloutek 1 ks, bílá čokoláda 70 g, jemně mleté pistácie 50 g, krupicový cukr 100 g, vejce 2 ks, mandlový extrakt 1 lžička, smetana 180 ml, malinová marmeláda dle potřeby, šlehačka dle potřeby, maliny dle potřeby, pistácie dle potřeby

Příprava

Dnes se objevilo na novinových stáncích dubnové číslo časopisu F.O.O.D.
Významný to den pro Tytynu. Proč? V tomto čísle s ní naleznete rozhovor, ale především recept na úžasně jarní tartaletky. Pro ty co by si jej nestihli pořídit, dávám recept i sem.

Všechny ingredience na tartaletky vypracujeme na vále do hladkého těsta. Rozdělíme jej na deset stejných částí, ty vyválíme a vmačkáváme do formiček. Těsto propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby na 190°C. Pečeme asi 10 – 12 minut.  
Vychladlé tartaletky vyklopíme z formiček a potřeme malinovou marmeládou.
Mezitím ve vodní lázni šleháme vajíčka s krystalovým cukrem, dokud směs nezhoustne.  Odstavíme a do ještě horké směsi vmícháme čokoládu, smetanu, mandlový extrakt a mleté pistácie. Vše vymícháme do hladka. Pistáciovým krémem plníme tartaletky. Necháme alespoň 6 hodin odležet. Nakonec zdobíme šlehačkou, malinami a pistáciemi.
2015-05-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI