Podkovy s oříškovým krémem zpět

Linecké těsto:
hladká mouka350 gcukr120 gmáslo250 g
žloutek4 kscitronová kůra dle chutiprášek do pečiva špetka
Krém:
máslo250 gcukr6 lžicmleté ořechy4 lžíce
holandské kakao CARLA Chocolate2 lžíce
hladká mouka 350 g, cukr 120 g, máslo 250 g, žloutek 4 ks, citronová kůra dle chuti, prášek do pečiva špetka, máslo 250 g, cukr 6 lžic, mleté ořechy 4 lžíce, holandské kakao CARLA Chocolate 2 lžíce

Příprava

Linecké těsto je super v tom, že se s ním dá kouzlit. Každý zná babiččin linecký mřížkovaný koláč, linecké cukroví plněné domácí rybízovou marmeládou, a nebo je tady možnost jej naplnit krémem.

Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3 mm, vykrajujeme podkovy a pečeme při 180°C do růžova.
Podkovy slepíme krémem a jejich konce namáčíme v čokoládě na vaření, rozpuštěné ve vodní lázni s trochou rostlinného tuku.

2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI