Linecké těsto: | |||||
hladká mouka | 350 g | cukr | 120 g | máslo | 250 g |
žloutek | 4 ks | citronová kůra | dle chuti | prášek do pečiva | špetka |
Krém: | |||||
máslo | 250 g | cukr | 6 lžic | mleté ořechy | 4 lžíce |
holandské kakao CARLA Chocolate | 2 lžíce |
Linecké těsto je super v tom, že se s ním dá kouzlit. Každý zná babiččin linecký mřížkovaný koláč, linecké cukroví plněné domácí rybízovou marmeládou, a nebo je tady možnost jej naplnit krémem.
Vypracujeme těsto, vyválíme z něj plát silný asi 3 mm, vykrajujeme podkovy a pečeme při 180°C do růžova.
Podkovy slepíme krémem a jejich konce namáčíme v čokoládě na vaření, rozpuštěné ve vodní lázni s trochou rostlinného tuku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI