Ingredience: | |||||
vejce | 2 ks | krupicový cukr | 100 g | olej | 120 ml |
polohrubá mouka | 240 g | jedlá soda | 1 lžička | prášek do pečiva | 6 g |
skořice | 1 lžička | nasekané vlašské ořechy | 100 g | brusinky | 60 g |
jablka nakrájená na kostičky | 2 ks |
Přináším vám recept na bábovku, jež splňuje všechny náležitosti, které k podzimu neodmyslitelně patří. Najdete v ní vlašské ořechy, jablíčka, špetku skořice a hrst brusinek. Také cítíte tu úžasnou vůni a představujete si, jak k ní popíjíte horký čaj, z něhož ještě stoupá pára, zachumlaní v huňatém svetru, na zápraží si užíváte poslední sluneční paprsky a venku padá barevné listí a kaštany? Jak jste z textu asi poznali, zbožňuji podzim! A vy si ho zamilujete také, a to díky této podzimní bábovce!
Nejprve si oloupeme jablka, která nakrájíme na drobné kostičky, nasekáme vlašské ořechy a odvážíme si brusinky. Suché ingredience – mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a skořici promícháme a prosejeme přes síto do mísy. Vejce, krupicový cukr a olej šleháme do pěny, alespoň 5 minut. Přidáme mouku s kypřidly a skořicí a důkladně promícháme. Nakonec stěrkou vmícháme jablka, ořechy a brusinky. Vše vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme na 180°C zhruba 30-40 minut. Po vytažení z trouby necháme bábovku pět minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyklopíme, necháme zcela vychladnout a lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI