Podzimní bábovka s ořechy zpět

Ingredience:
vejce2 kskrupicový cukr100 golej120 ml
polohrubá mouka240 gjedlá soda1 lžičkaprášek do pečiva6 g
skořice1 lžičkanasekané vlašské ořechy100 gbrusinky60 g
jablka nakrájená na kostičky2 ks
vejce 2 ks, krupicový cukr 100 g, olej 120 ml, polohrubá mouka 240 g, jedlá soda 1 lžička, prášek do pečiva 6 g, skořice 1 lžička, nasekané vlašské ořechy 100 g, brusinky 60 g, jablka nakrájená na kostičky 2 ks

Příprava

Přináším vám recept na bábovku, jež splňuje všechny náležitosti, které k podzimu neodmyslitelně patří. Najdete v ní vlašské ořechy, jablíčka, špetku skořice a hrst brusinek. Také cítíte tu úžasnou vůni a představujete si, jak k ní popíjíte horký čaj, z něhož ještě stoupá pára, zachumlaní v huňatém svetru, na zápraží si užíváte poslední sluneční paprsky a venku padá barevné listí a kaštany?  Jak jste z textu asi poznali, zbožňuji podzim! A vy si ho zamilujete také, a to díky této podzimní bábovce! 

Nejprve si oloupeme jablka, která nakrájíme na drobné kostičky, nasekáme vlašské ořechy a odvážíme si brusinky. Suché ingredience – mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a skořici promícháme a prosejeme přes síto do mísy. Vejce, krupicový cukr a olej šleháme do pěny, alespoň 5 minut. Přidáme mouku s kypřidly a skořicí a důkladně promícháme. Nakonec stěrkou vmícháme jablka, ořechy a brusinky. Vše vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme na 180°C zhruba 30-40 minut. Po vytažení z trouby necháme bábovku pět minut vychladnout ve formě, následně ji z formy vyklopíme, necháme zcela vychladnout a lehce poprášíme moučkovým cukrem. 

2019-10-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI