Ingredience: | |||||
pohanka lámanka | 200 g | mandlové mléko | 300 ml | karob nebo kvalitní kakao | 1 - 2 lžičky |
med | 2 lžíce | sekané mandle | 2 lžíce | mango | 1/2 ks |
sůl | špetka |
Rána bývají většinou ospalá a v tomto ročním období i taková pochmourná. Chtěla jsem jej dnes nějak rozsvítit a díky kombinaci chutí, vůní a hlavně barev se mi to podařilo. Pohanku jako takovou až zas tak oblíbenou nemám, ale v dnešní kombinaci mě velmi potěšila. Její spojení s karobem a mangem bylo vyložené šťastné a hlavně chutné.
Pohanku si propláchneme horkou vodou. V kastrolku si zahřejeme mléko se špetkou soli a vsypeme pohanku. Přivedeme k varu a dáme pryč z plamene. Kastrolek zabalíme do utěrky a necháme dojít (nejlépe pod peřinou). Je to jeden ze způsobů vaření pohanky, tedy spíše nevaření, protože právě vařením se ztrácí nejcennější látky. Mezitím si okrájíme mango a nakrájíme na kostičky. Jakmile je pohanka měkká vmícháme do ní karob a med. Podáváme v misce společně s plátky mandlí a nakrájeným mangem. Kaši je možné si také nachystat večer do skleničky, dát do lednice a ráno jen přihřát.
Studená je dobrá i jako svačina.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI