Ingredience: | |||||
mléko (kokosové) | 80 ml | nesířené rozinky | 50 g | ořechy (mandle, kešu...) | 30 g |
pohanka lámanka | 50 g | sůl | špetka | kakaový prášek | 1 zarovnaná lžíce |
kokosový olej | 10 g | datlový sirup | 2 zarovnané lžíce | víceprocentní čokoláda | 50 g |
Kdo by neměl rád mlsání a pokud je to mlsání i ve zdravých mezích, je to úplně nejlepší. Pokud se vám zrovna nebude chtít něco péct, a přesto máte chuť si zamlsat, jsou tyto kuličky dobrou volbou. Doporučuji je udělat rovnou z dvojité dávky, protože ta první zkušební byla neskutečně rychle pryč. Přiznám se, že úkolem bylo propašovat do něčeho pohanku a v této podobě ji nepoznal dokonce ani manžel. Takže spokojenost na všech stranách.
Pohanku si nejprve propláchneme horkou vodou. V kastrolku si zahřejeme mléko se špetkou soli a vsypeme pohanku. Přivedeme k varu a dáme pryč z plamene. Kastrolek zabalíme do utěrky a necháme dojít (nejlépe pod peřinou). Je to jeden ze způsobů vaření pohanky, tedy spíše nevaření, protože právě vařením se ztrácí nejcennější látky.
Mezitím si rozmixujeme ořechy a rozinky. Vše jsem nasypala do mísy a přidala povolený kokosový olej, vychladlou pohanku, kakaový prášek a rozmixované ořechy a rozinky. Vše jsem propracovala do hmoty, ze které jsem odebírala kousky a dělala z nich kuličky. Takto hotové jsem dala na 10 minut do lednice a mezitím jsem si ve vodní lázni rozehřála čokoládu. Potom už jen lžící "pocákala" kuličky a opět jsem dala cca 10 minut do lednice, aby čokoláda zatuhla. Doporučuji skladovat v chladu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI