Pohankové karobové sušenky s kokosem a Ghí zpět

Ingredience:
pohanková mouka100 gČeské Ghíčko100 gdomácí vanilkový cukr1,5 lžičky
vanilková hraška2 lžíceagáve sirup dle chutistrouhaný kokos1 lžíce
karob2 lžičky
pohanková mouka 100 g, České Ghíčko 100 g, domácí vanilkový cukr 1,5 lžičky, vanilková hraška 2 lžíce, agáve sirup dle chuti, strouhaný kokos 1 lžíce, karob 2 lžičky

Příprava

Když už jsem se s těmi sušenkami patlala, tak jsem si upatlala ještě jednu variantu. Mají opět jedinou chybu, chodí mi na ně i tatínek a je tu posledních pět sušenek. Konstatoval, že jsou fakt dost dobré. U nás prostě karob frčí.

Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme vanilkovou hrašku, vanilkový cukr, Ghí, strouhaný kokos, karob a agáve sirup, já dala necelou polévkovou lžíci. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, připravíme si plech, na který dáme pečící papír. Uděláme kuličky, které rozmáčkneme vidličkou a ze strany na stranu po kuličkách přejedeme. Když máme plech plný, dáme do rozehřáté trouby na 150°-180° a pečeme přibližně 10-15 minut.

Vanilkový cukr si můžete připravit sami doma. Na přípravu potřebujeme dózičku, třtinový cukr a prázdné vanilkové lusky, které do cukru vložíme.

2016-03-02 Dezerty

Autor:

Počet porcí
25
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI