Pohankové linecké zpět

Ingredience (cca 34 kusů):
pohanková mouk120 gžloutek1 kspovolený tuk (použila jsem rostlinný Prominnea)70 g
třtinový cukr (moučka)40 gpomerančová kůra z bio pomeranče1 lžičkašťáva z pomeranče1 lžička
rybízová marmeláda na slepování
pohanková mouk 120 g, žloutek 1 ks, povolený tuk (použila jsem rostlinný Prominnea) 70 g, třtinový cukr (moučka) 40 g, pomerančová kůra z bio pomeranče 1 lžička, šťáva z pomeranče 1 lžička, rybízová marmeláda na slepování

Příprava

Letošní Vánoce se u nás peče vedle "klasického" cukroví i cukroví bezlepkové a bez živočišné bílkoviny. U lineckého nebylo pochyb o tom, že bych se k němu neodhodlala. Díky skvělé skupince na sociální síti, kde se člověk může inspirovat v oblasti bezlepkových receptů, jsem na jeden narazila a padl do oka. Dodala jsem k němu suroviny, které u nás do lineckého dáváme, a to pomerančovou kůru a šťávu a vzniklo opravdu skvělé vánoční cukroví.

V míse smícháme mouku, žloutek, povolený tuk, třtinový cukr, pomerančovou kůru a šťávu a vypracujeme do těsta. Z těsta uděláme bochánek, který uložíme do lednice (ideální je přes noc). Před přípravou těsto propracujeme a rozválíme na cca 1 cm, vykrajujeme tvary. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 7 minut. 

Po upečení necháme vychladnout (u bezlepkových těst je vhodné nechat opravdu zchladnout, jinak se pak tvary mohou lámat) a slepujeme rybízovou marmeládou.

2017-12-18 Dezerty

Poznámka

Inspirace: FB skupina Bezlepkové recepty, Zuzana Chadrabová

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI