Pohankové muffiny s broskvemi zpět

Ingredience:
pohanková mouka1,5 hrnkuplnotučné mléko1 hrnekzavařené broskve1 hrnek
máslo0,5 hrnkukypřící prášek bez fosfátů1 balíčekkokosový cukr3 lžičky
datlový sirup3 lžičkyvejce2 ks
pohanková mouka 1,5 hrnku, plnotučné mléko 1 hrnek, zavařené broskve 1 hrnek, máslo 0,5 hrnku, kypřící prášek bez fosfátů 1 balíček, kokosový cukr 3 lžičky, datlový sirup 3 lžičky, vejce 2 ks

Příprava

Umírala jsem touhou po sladkém a nemohla jsem zaboha vymyslet, co upeču. Potřebovala jsem něco hned teď, takže jsem chtěla něco rychlého, s čím nebude práce. Stále jsem ale nenacházela žádnou inspiraci. Už jsem volala manželovi, aby cestou z práce navštívil cukrárnu, nebo se zblázním, ale pak jsem koukla na hodiny a řekla jsem si, že to nevydržím. Rozhodla jsem se zariskovat a prostě něco vytvořit.

Rozpálíme si troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší kousky, které do těsta vmícháme vařečkou. Hlubokou lžící naplníme muffinové košíčky do ¾ (pokud máte papírové a nemáte plech na muffiny, použijte 2 košíčky) a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C přibližně 30 minut, než začnou zlátnout.
Dobrou chuť!

2016-05-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI