Pohankové palačinky s kokosovou smetanou a rozvarem z malin zpět

Ingredience:
vejce2 ksdatlový sirup30 gpohanková mouka100 g
mandlové mléko Provamel150 mlsůl špetkakokosová smetana Soyatoo1 balení
mandarinky na ozdobenímaliny na náplň3 vaničkyvoda dle potřeby
Vivani hot chocolate - raw vegan na posypání
vejce 2 ks, datlový sirup 30 g, pohanková mouka 100 g, mandlové mléko Provamel 150 ml, sůl špetka, kokosová smetana Soyatoo 1 balení, mandarinky na ozdobení, maliny na náplň 3 vaničky, voda dle potřeby, Vivani hot chocolate - raw vegan na posypání

Příprava

Jednou za čas si strašně ráda pochutnám na palačinkách a bylo pro mě výzvou pokořit bezlepkové a bezmléčné těsto. Konečně se povedlo a je to mňamka.

Metličkou si vyšleháme žloutky s bílky, přidáme datlový sirup, vyšleháme. Přidáme špetku soli, prosetou pohankovou mouku, vyšleháme a postupně přiléváme mandlové mléko, vyšleháme a necháme chvíli odpočinout. Těsto jsem měla hustější. Mezitím si rozvaříme maliny, které si lehce podlijeme, než pustí šťávu a vyšleháme kokosovou smetanu. Do rozvaru z malin jsem cukr nepřidávala. Nalijeme těsto na palačinky na rozehřátou pánev, opečeme. Nepospícháme a zbytečně nenadzvedáváme. Těsto by se mohlo potrhat. Opečené palačinky necháme chvíli zchladnout. Potřeme kokosovou smetanou, přidáme rozvar z malin, zatočíme, ozdobíme smetanou, mandarinkami a posypeme Vivani hot chocolate. 
Palačinky jsem pekla nasucho.

2016-02-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI