Ingredience: | |||||
pohanková mouka | 150 g | přepuštěné máslo (nebo klasické) | 100 g | kakao holandského typu | 20 g |
kokosový cukr | 50 g | javorový sirup | 30 g (2 lžíce) | vejce | 1 ks |
Tenhle recept je úplná záhada. Ač pohanka u nás doma není žádným velkým favoritem, tyhle rohlíčky nějak podezřele rychle mizí ze stolu. Že bychom jí přišli na chuť?
Ghíčko rozpusťte a promíchejte s kokosovým cukrem. Zapracujte také vejce, javorový sirup, kakao a po částech pohankovou mouku. Dobře prohnětejte rukama. Vzniknout by mělo těsto, se kterým se krásně pracuje a příliš se nedrolí. Můžete z něj celkem jednoduše vyválet i dlouhého hada, kterého jen nakrájíte na jednotlivé válečky a ty stočíte do rohlíčků.
Rohlíčky pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 - 15 minut (já jsem pekla na horkovzduch přesně 12 minut). První várku kontrolujte, těsto je tmavé a lehce tak můžete přehlédnout spálení.
Rohlíčky jsou křupavé, ne vyloženě měkké a dobře drží tvar. Vyzkoušela jsem těsto i vyválet na plát a vykrájet - povedlo se, dokonce i reliéf (otisk) dobře udržely, můžete tedy těsto použít i na klasické sušenky (jen pečte o něco kratší dobu).
Pokud nemůžete použít vejce, mám za to, že by měl recept fungovat i bez něj, každopádně se těsto bude nejspíše o něco více drolit. Pomohla bych si přidáním většího množství sirupu nebo ubráním části mouky (tipuji o cca 30 g méně). Je to ale jen můj odhad, nemám to vyzkoušeno.
Dětská specifika:
Z uvedené várky upečete cca 30 rohlíčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI