Pohankové vafle s vanilkovou hraškou, šachorovou moukou a jablíčkem zpět

Ingredience:
pohanková mouka100 gšachorová mouka20 gvanilková hraška20 g
jablko1 ksmandlové mléko Provamel200 mlkypřící prášek z vinného kamene bio nebio1 lžička
Alsan bio na pomazání plotýnkyjahody na ozdobení
pohanková mouka 100 g, šachorová mouka 20 g, vanilková hraška 20 g, jablko 1 ks, mandlové mléko Provamel 200 ml, kypřící prášek z vinného kamene bio nebio 1 lžička, Alsan bio na pomazání plotýnky, jahody na ozdobení

Příprava

Vanilkovou hrašku už známe a co Šáchorovou mouku? Šáchor se schovává za mnoho jmen, nejčastěji chufa (čti: čufa), zemní mandle nebo také tygří ořechy.
Mouka se vyrábí z podzemních hlízek, které mají lahodnou lehce nasládlou mandlovo-lískovooříškovou chuť a vzhledově připomínají seschlé lískové ořechy. Šáchorová mouka chuťově zcela nahradí mleté ořechy, proto ji tedy ocení i alergici na ořechy, kteří jí mohou využít jako náhražku. Jedná se o přirozeně bezlepkovou plodinu. Já se ji dnes rozhodla vyzkoušet v kombinaci s vanilkovou hraškou. A výsledek? Nemá chybu.

Prosejeme pohankovou mouku, přidáme vanilkovou hrašku, šachorovou mouku, najemno nastrouhané jablko, kypřící prášek, začneme šlehat a postupně přiléváme mandlové mléko a vyšleháme těsto. Nahřejeme vaflovač, tukem potřeme plotýnky a nalijeme do něj těsto. Já pekla na stupeň tři 8 minut.

2016-02-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI