Pohankové vafle se skořicí a jablky zpět

Ingredience:
pohanková mouka100 gmandlové mléko200 mlČeské Ghí50 g
jablka2 ksjablečná šťáva40 mlskořice1/2 lžičky
pohanková mouka 100 g, mandlové mléko 200 ml, České Ghí 50 g, jablka 2 ks, jablečná šťáva 40 ml, skořice 1/2 lžičky

Příprava

Jedna ze zdravějších alternativ svačin či snídaní, které při přípravě nezaberou příliš času. Zdravě si pochutnáte a nebudete se cítit těžce.

České Ghíčko si necháme povolit a rozmixujeme s jablečným pyré. Přidáme prosetou mouku, kterou postupně šleháme společně s jablečnou šťávou a mandlovým mlékem. Necháme odpočinout 20 minut. Rozehřejeme vaflovač, potřeme tukem, nalijeme, pečeme přibližně 5 minut. Mam vaflovač z Lidlu a pekla jsem na stupeň 3. Je zapotřebí myslet na to, že jsou v těstě jablíčka, které se musí propéct. Vafličky jsou křehké.

Vafličky si můžeme potřít medem. Jelikož jsem připravovala pro syna, kterému je 22m tak jsem nedávala.

2016-02-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI