Pohankové vafle z máku a Ghítely zpět

Ingredience:
Ghítela2 lžícepohanková mouka120 gvejce2 ks
kypřící prášek Bio Amylon1 lžičkadatlový sirup2 lžícemletý mák1 a 1/2 lžíce
mandlové mléko Provamel200 ml
Ghítela 2 lžíce, pohanková mouka 120 g, vejce 2 ks, kypřící prášek Bio Amylon 1 lžička, datlový sirup 2 lžíce, mletý mák 1 a 1/2 lžíce, mandlové mléko Provamel 200 ml

Příprava

Do vafliček jsme se zamilovali a Ghítela v tom jede s nimi. Ghítela se stala surovinou číslo jedna, má jedinou chybu, není bezedná.

Vyšleháme vejce společně s mákem, přidáme Ghítelu, prosetou mouku s kypřícím práškem, datlový sirup, vyšleháme a postupně přiléváme mandlové mléko, pořádně vyšleháme. Těsto nalijeme do vaflovače a pečeme přibližně 3 minuty, záleží na vaflovači.

2016-02-15 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte 13 vaflí.

Autor:

Počet porcí
13
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI