Pohankové vanilkové pracny s mandlemi zpět

Ingredience:
loupané mandle200 gkokosový cukr60 gKoko Ghí70 g
pohanková hladká mouka114 gvanilkový lusk - vanilka z něj1 ksmandlové mléko Provamel40 - 50 ml
loupané mandle 200 g, kokosový cukr 60 g, Koko Ghí 70 g, pohanková hladká mouka 114 g, vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, mandlové mléko Provamel 40 - 50 ml

Příprava

Dlouho jsem váhala, jaké pracny připravím, chtěla jsem malému připravit jednoduché cukroví, které bude chutné a „zdravější“ než klasické. Pohanku miluji, ale v cukroví a sušenkách je darebná, dlouho jsem váhala, jakou mouku použiji a jsem strašně ráda, že jsem sáhla opět po pohance. Jelikož letošní pečení testuji Koko Ghí, použila jsem právě jej při přípravě těchto pracen. Koko Ghí je neskutečné, jelikož se skládá z Ghí tedy přepuštěného másla a kokosového oleje, cukroví z něj se nerozpadá a zároveň je chuť luxusně máslová což ocení lidé, kteří nemohou konzumovat mléčné bílkoviny či laktózu. Navíc jsem použila rostlinné mandlové mléko a nechala mouku napít, vzniklo ve spojení s vanilkou a mandlemi luxusní jemné cukroví, které bych nikdy nehádala jako pohankové, prostě senzační chuť, pokud budete toto cukroví připravovat, rozhodně nezaměňujte tuky, koko Ghí je v tomto naprosto dokonalé, žádné rozpadání a ta chuť. Zkusila jsem připravit i pár oříšků, které budu slepovat a jsou senzační, věřím, že půjde prokombinovat těsto i s jinými ořechy ať již s vlašskými či lískovými, ale bude záležet na konzistenci těsta. K těmto pokusům se rozhodně vrátím, protože jsem maximálně nadšená.

Loupané mandle rozemeleme na prach společně s kokosovým cukrem, přidáme povolené Koko Ghí, vanilku, pohankovou mouku a pomalu přidáváme mandlové mléko. Zajisté půjde přidat i jiné rostlinné či klasické, jde o to, aby se mouka a ořechy „napily“ a tím se docílí jemnosti. Koko ghí zase drží a zajistí, že cukroví drží a nerozpadá se. Předchozí vánoce jsem zkoušela bez tohoto tuku a cukroví bylo strašně křehké, zde je to senzace.

Veškeré ingredience důkladně propracujeme a ihned naplníme formičky, vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C do mírného zrůžovění přibližně 10-15 minut, necháme chvíli vychladnout a vyklepneme.

Přeji příjemné mlsání

Poznámka:

Koko Ghí je kombinace ghíčka s bio kokosovým olejem.  Má velmi jemnou chuť s nádechem po kokosu, prostě pecka. V lednici úžasně zatuhne jako kokosový olej, tudíž Koko Ghí najde uplatnění i v nepečených laskominách či raw dezertech.

České Ghíčko je přepuštěné máslo, které je bez bílkoviny kravského mléka. Alternativou pro BKM je dále např. Alsan bio – náhražka za máslo. Řepkový olej, olivový olej atd. Z vlastní zkušenosti doporučuji České Ghíčko, které má atest z laboratoře, že neobsahuje mléčnou bílkovinu. Rozhodně nedoporučuji doma vyrobené, těžkým alergikům může dělat potíže. Mám zkušenost, že některým alergikům nevadí, záleží na jednotlivci. Na trhu je celá řada Ghí, ale je třeba si ohlídat složení, zda a kolik obsahuje bílkoviny. Pokud máte z jakéhokoliv důvodu z Českého Ghíčka obavu, nahraďte jej mnou zmíněnými alternativami. Případně se dotázejte výrobce. 


2016-12-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI