Pohankovo-makové bábovičky s lískovými oříšky, banánem, karobem a mandlovým mlékem zpět

Ingredience:
banán2 kspohanková mouka100 gnamleté lískové oříšky20 g
mletý mák2 žličkymandlové mléko Provamel150 mlkarob3 - 4 lžičky
bezfosfátový kypřící prášek bio Amylon1/2 lžičky
banán 2 ks, pohanková mouka 100 g, namleté lískové oříšky 20 g, mletý mák 2 žličky, mandlové mléko Provamel 150 ml, karob 3 - 4 lžičky, bezfosfátový kypřící prášek bio Amylon 1/2 lžičky

Příprava

Stále mnoho lidí se domnívá, že hlavním zdrojem vápníku je mléko a mléčné výrobky. Není tomu tak. Rekordmanem v obsahu vápníku je mák. Mák obsahuje 20% velmi kvalitních bílkovin, 40-60% hodnotného oleje, velké množství vlákniny a je také významným zdrojem zinku, hořčíku a železa. V máku je 12x více vápníku, než v mléce kravském. Mák je vysoce zásaditý, takže pomáhá při překyselení organismu. Já jsem zvolila kombinaci máku a lískových oříšků, které nás dobijí energií a navíc obsahují řadu cenných vitamínů a minerálů.

V mixéru jsem si rozmixovala lískové oříšky společně s mletým mákem. Vyšlehala jsem banán, přidala k němu směs máku a lískových oříšků, přisypala prosetou mouku, kypřící prášek a za stálého šleháni jsem postupně přilévala mandlové mléko - 100ml. Jelikož jsem chtěla spodek báboviček tmavý odendala jsem si část krému, který jsem obarvila karobem. Do tmavé směsi jsem přidala 50ml mandlového mléka. 
Do silikonových báboviček jsem nalila světlý krém a pak tmavý krém. Dala jsem péct do rozehřáté trouby na 180°C přibližně 20 minut, vyzkoušíme špejlí.

Na kypřícím prášku Amylon je uvedeno, že může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec, nám nevadí, ale pokud chcete mít jistotu, nahraďte jej bezlepkovým kypřícím práškem či vinným kamenem. Pozor při použití je zapotřebí dodržet jisté zásady. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Výrobce doporučuje proto těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst.

2016-02-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI