Pohankovo-špaldový koláč s jablky zpět

Ingredience:
vejce nebo 2 lžíce hrašky1 ksvoda (pokud použijete hrašku, tak 3/4 hrnku vody)1/2 hrnkušpaldová krupice1 hrnek
pohanková krupice či mouka1/2 hrnkutřtinový cukr1/2 hrnkukypřící prášek bez fosfátů1/2 sáčku
olej2 lžíceskořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetkajablka3 ks
vejce nebo 2 lžíce hrašky 1 ks, voda (pokud použijete hrašku, tak 3/4 hrnku vody) 1/2 hrnku, špaldová krupice 1 hrnek, pohanková krupice či mouka 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/2 hrnku, kypřící prášek bez fosfátů 1/2 sáčku, olej 2 lžíce, skořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetka, jablka 3 ks

Příprava

Vyzkoušejte recept na chutný jablečný koláč z pohankové a špaldové krupice. Co je zdravé, nemusí být chuťově nudné. Ba naopak!

Vše smícháme dohromady, vlijeme na vymazané a moukou vysypané formy, posypeme na hrubou strouhanými jablky, které předtím prosladíme a posypeme skořicí. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut při 200 stupních (nebo 180 stupňů cca 35 minut).

Obměny a tipy:

- pokud máte domácí jablečná či hrušková povidla, zamíchejte je do jablíček

- použijte jakékoliv jiné ovoce + drobenka (2 lžíce mouky, 1 lžíce oleje a cukru)

- do těsta přimíchejte kvalitní kakao + o kapku více cukru

- místo cukru můžete použít med, či agáve sirup či nějaký slad

- po upečení koláč polijte javorovým sirupem

2013-10-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI