Pohankovo-teffové Muffiny s ovocem a Českým Ghíčkem zpět

Ingredience:
vejce5 ksTeff světlá mouka75 ghladká pohanková mouka175 g
bezfosfátový kypřící prášek Amylon3 lžičkydatlový sirup50 gČeské Ghíčko50 g
mandlové mléko100 - 150 mlborůvky dle potřebyjahody dle potřeby
vejce 5 ks, Teff světlá mouka 75 g, hladká pohanková mouka 175 g, bezfosfátový kypřící prášek Amylon 3 lžičky, datlový sirup 50 g, České Ghíčko 50 g, mandlové mléko 100 - 150 ml, borůvky dle potřeby, jahody dle potřeby

Příprava

Pohankovou mouku jsem si moc oblíbila. Když už chci něco upéct tak se snažím, aby to mělo nějakou výživovou hodnotu. Navštívila jsem zdravou výživu, kde jsem navíc objevila světlou Teff mouku, neváhala jsem ani vteřinu a hned jí přidala do nákupního košíku. To, že jsou obě mouky bezlepkové, mě těší ještě víc. S nedočkavostí jsem sledovala jak se muffinky pečou a hlavně až je budu moct ochutnat a stálo to za to. Adveni mouka i zrno má u nás zaručeně ve spíži místo.

Prosejeme si mouky. Teff mouka má nahradit 30% klasické mouky.
Oddělíme si žloutek od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme společně s datlovým sirupem a následně s Českým Ghíčkem. Po vyšlehání žloutků s datlovým sirupem a ghíčkem přidáváme do vyšlehané směsi mouku, společně s přidaným kypřícím práškem. Ke konci jen přimícháme vyšlehané bílky.
Připravíme si formičky na Muffiny do kterých si dáme košíčky. Košíčky naplníme těstem. Dle libosti přidáme na vrch ovoce.
Dáme do rozehřáté trouby a pečme na 180°C 20 minut. Vyzkoušíme špejlí.

2016-01-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
14
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI