Ingredience: | |||||
jablečné pyré | 148 g | dýně Hokaido | 45 g | perníkové kření | 1/2 lžičky |
žitná mouka, celozrnná, jemně mletá | 150 g | pohanková mouka hladká | 50 g | Alsan Bio | 50 - 60 g |
med | 1 a 1/2 lžíce | kakaový prášek Troubelice | 1 a 1/2 lžičky | žitná mouka celozrnná jemně mletá | na podsypání těsta |
Ráno jsem vstala a neměla jsem náladu vůbec nic dělat.
Jenže můj malý pomocník to viděl úplně jinak. Hned jak vstal, křičel: "maminko, sušenky upéct jo? Prosím, Tomča pomůže". Byl dost neoblomný, a když člověk vidí ty malá natěšená očíčka, nemůže říct ne.
Pustili jsme se do přípravy těsta a užili si spoustu legrace.
Jediné na co musím upozornit je, že těsto neobsahuje vajíčka, takže počítejte s tím, že je možné použít pouze vykrajovátka s razítkem, které se do vykrojeného tvaru obtiskne, jinak se s těstem pracovalo krásně.
Dýni oloupeme, vydlabeme, nastrouháme najemno, jablko oloupeme, vykrojíme jádřince a opět jako dýni nastrouháme najemno. Nastrouhanou dýni a jablko rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme perníkové koření, kakaový prášek, tuk, med, mouky. Vypracujeme nelepivé těsto, v případě potřeby podsypeme moukou.
My jsme s připraveným těstem ihned pracovali.
Těsto rozválíme a vykrojíme požadované tvary, vykrojené tvary klademe na plech s pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180-200°C přibližně 15 minut, podle požadované tvrdosti sušenek.
Z uvedených surovin připravíte cca 2 plechy sušenek. Mouku můžeme nahradit špaldovou moukou T 630 nebo T 1050, případně hladkou moukou. V případně, že se těsto bude lepit, přidat mouku, pokud se bude rozpadat, přidat tuk.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI