Pohankový perník (bezlepkový) zpět

Ingredience:
banán1 ksdatlový sirup6 lžicbio slunečnicový olej za studena lisovaný3/4 hrnku
rozinky namočené v rumu hrstovesné mléko1 hrnekmleté kakaové boby4 ks
ořechy hrstvanilka pohanková mouka300 g
bio kypřící prášek do pečiva1 balíček
Na dozdobení:
džem s trochou medového rumu4 lžíce
banán 1 ks, datlový sirup 6 lžic, bio slunečnicový olej za studena lisovaný 3/4 hrnku, rozinky namočené v rumu hrst, ovesné mléko 1 hrnek, mleté kakaové boby 4 ks, ořechy hrst, vanilka , pohanková mouka 300 g, bio kypřící prášek do pečiva 1 balíček, džem s trochou medového rumu 4 lžíce

Příprava

Od Ježíška jsem dostala z farmy 9 kilo pohanky- mé nejmilovanější obiloviny... A s mým mlýnkem na obilí mám plnou moc čarovat úžasné dobroty z pohankové mouky. Tento perník je překvapivě vláčný a opravdu výborný. Pohanka má úžasný vliv na naše zdraví, především na tepny a žíly- posiluje jejich stěny. Když máme pohankovou mouku, je tento perníček opravdu jednoduchý a hodí se k právě probíhajícím svátkům..

Mouku smícháme s kypřícím práškem, vanilkou. V druhé míse rozmačkáme banán na kaši, přidáme olej, mléko, datlový sirup a smícháme dohromady. Tuto směs přilijeme k mouce a vypracujeme těsto. Troubu si rozehřejeme na 170°C. Do těsta přidáme rozdrcené boby, rozinky a ořechy a pořádně promícháme.Těsto dáme do pekáčku a pečeme cca 35 minut. 
Ke konci pečení v kastrolku rozehřejeme džem s rumem a potřeme ještě horký perník. 
Necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť! 
2015-05-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI